søndag, mai 03, 2009

Russehamna... og dermed også "Kjentmann"

Denne friperioden gikk vi til Russehamna, den hytta som er lengst fra stasjonen, og den siste vi måtte besøke for å få godkjent "Kjentmansprøven". Det er sånn ca 15 km dit, og turen gikk på ski sammen med et par hunder. Det ble Tassen og Aki som ble de heldige vinnerene til å bære kløv. Vi var litt spente på føret siden det var begynt å bli vesentlig mildere enn på lenge, men det holdt i massevis. Vi hadde en flott tur sørover på øya. Det var det vanlige "trekløveret" som var på tur denne gangen også.

Her ser vi hytta som er der. Den har en fantastisk beliggenhet... Utrolig flott tereng rundt. Da vi var vell fremme kom gamle Laban tuslene på besøk. Han hadde stukket av fra stasjonen da noen andre hadde hatt han men på tur.


Her er det 1. Mai, og vi er på fottur sørover langs kysten. Skiføret her var forholdvis dårlig. På bildet ser vi Sørhamna, og som vi ser så er det ei fantastisk hamn, utenom at det ikke går å komme i land herfra med mindre du er god til å klatre, eller har vinger. Det er stupbratte vegger rundt på alle kanter. Den eneste som hadde vært nede var Polarreven. Den hadde gått opp en bratte sneskrenter. Vi hadde et nydelig vær der. Nesten helt vinnstille og flott sol. 1. Mai er foresten den første dagen vi ser midnattsola her på øya. De hadde sett den oppe på stasjon.


Her har jeg lekt litt med to bilder i Adobe Photoshop. Ikke perfekt men ganske bra til å være første forsøk. Det viser Sørhamna i Widescreen...


Her har vi gått videre sørover ned mot Evjebukta. Her var det virkelig god utsikt. Rett over kanten der Lisbeth står er det 100 m rett ned i havet. Det er Fuglefjellet vi ser i bakgrunn. Og ja, det er fugler her også, i tusentall, og av utrolig mange varianter.


Det ble bare jeg og Lisbeth som ble ferdige med kjentmanns-prøven, men Rune har bare Mjogsjøen igjen så den skal han ta i nermeste fremtid, men da til fots siden skiføret stort sett ligger i brønnen vår... som VANN...!! (endelig...)