mandag, desember 08, 2008

Endelig på plass :-)

Ja, så var vi endelig kommet oss oppover. Ser i bloggen at enklte har vært utålmodige på oppdateringer :-) Men det har vært så hektisk de første dagene at vi ikke har hatt tid til å skrive noe før nå.

Vi var fremme på lørdags morran. Turen oppover var kjempefin, vi dro fra Tromsø på torsdags kveld, så det ble to overmattinger på båten. Været var bra, det va nesten ikkje vind, så det blei berre litt behagelig gynging om bord :-) Bildet under e av oss før vi ska i land på Bjørnøya med ”sjøbjørn”.


Når vi kom i land, så var det stort sett rett i opplæringa. Det e en del å sette seg inn i til å begynne med. Men vi har heldigvis hatt god hjelp av den gamle besetningen. Han Hans har til og med fått vært på en skitur allerede. Han og den forrige teknikeren har værtinne på ”midtpunktet”, som e ei 100 meters mast som står ca 2,3 kilometer fra stasjonen, for å sjekk utstyret som står der. De gikk litt feil pga dårlig sikt og at det e mørkt, så det ble en litt lengre tur enn de hadde planlagt.

Æ fikk nu sendt min første værballong i dag, som dokker ser under. Første bildet e klargjøring av sonden, og det andre e slippet.Ellers så har vi det bra, har nu fått pakket ut og kommet i orden på rommene. Vi får god mat og går til dekket bord hver dag. Vi skal forsøke å være raskere på oppdateringer :-)