tirsdag, januar 20, 2009

En liten kar...

I dag sov vi litt lenge så da ble vi vekket av at Laban gjødde... Vi sto opp og gikk i vinduet i gangen oppe der hvor vi bor. Da fikk vi se en liten figur nede på plassen utenfor huset. Så ut som han lurte på hva som foregikk her... Morsomt å se de på nært hold. Tidligere på morran hadde det vært ei binne med to unger utenfor stasjonen...


I går var jeg og Lisbeth en tur innover øya til Midtpunktet, en antenne som er igjen etter et oppsett på tre ganske store antenner som sto på linje nedover øya fra øst mot vest. Den er 100 m høy, og det er tre nivåer oppover med lys. Tre av i alt seks lamper der er gått så vi må nokk opp etter hvert å skifte dem. Vi venter på litt lengre dager og bedre vær.

Da vi var på tur tilbake møtte vi på en ganske stor bamse som kom rett mot oss over en høyde. Må jo innrømme at vi skvatt litt med det samme vi oppdaget den. Den var ikke mere enn 30-40 meter fra oss. Lisbeth fikk hentet frem signalpenna mens jeg gjorde klar børsa. Bamsen stoppet da den så oss og Lisbeth klappet i hendene for å se om den reagerte. Da snudde den 90° og gikk et lite stykke før den la seg ned. Hundene oppdaget ikke den på dette tidspunktet. Vi gikk i en bue rundt den mens den lå der og fulgte oss med øynene. Da vi hadde passert, reiste den seg og gikk videre fra oss. Heldig vis slapp vi å bruke verken signalpenna eller børsa. Da først så hundene bamsen og løp etter den. De laget ikke noe bråk, og snudde og kom tilbake etter en liten stund. Dette er en ganske vanlig måte for bamsen å reagere på. Den er ikke aggresiv i utgangspunktet. Det var for mørkt ute til at det ble noen gode bilder. Vi får sikkert tatt noen fine når det blir lengere dager.