tirsdag, januar 13, 2009

Neste tur...

...ble i dag etter at de fra 337 hadde dratt. Vi (jeg og Lisbeth) fant ut at vi skulle gå en tur vestover i dag. Det er det en steinhytte ca 2.3 km fra stasjon. Det var kaldt på morningen, 17 minus eller noe sånt, og litt vind, men ellers klarvær og fine forhold for turgåing. "I dag tar vi kameraet med"-sier Lisbeth mens vi kler oss godt. Vi bestemte oss for å ta med det nye fine som vi har kjøpt.


Vi gikk ut sånn litt over kl. 10 i formiddag. Det ble Laban og Tassen som fik være med på tur i dag. Vi hadde gått en liten stund, forbi vannbrønn og videre ned på ei elv som kommer fra Laksevannet. Det var der vi så de første tegnene... spor i sneen som var fokket litt til, men egentlig ikke til å missforstå.


Her har det gått en bamse, tenkte vi begge. Vi merket med en gang at spenningsmomentet steg betraktelig. Ja da kan vi jo med sikkerhet si at det er bamse på øya i år. Men hvor er den...? Vi rusler videre vestover og hundene fyker rundt alle veier. Plutselig er de borte en stund, men så er de tilbake. Så kommer vi litt lengre vestover, over en liten høyde og ned i en liten dal... og der ser vi dem... Ferske spor av bamsen... Vi studerer dem litt og finner ut at den har gått sørvestover... Spenningen stiger ennå litt. De trenger jo egentlig ikke å være helt ferske, det har jo ikke vært vind i natt.


Så ser vi at hundene plutselig setter av gårde og blir borte bak en liten høyde foran oss. Vi fortsetter litt, men så plutselig hører vi at de setter i med masse bråk. Vi skynder oss opp på høyden, ganske spent , og begge tenker det samme, det må være bjørn... Da vi kommer opp får vi øye på den, ca 200 meter borte. En ikke ukjent skikkelse som de fleste sikkert bare har sett på bilde. EN ISBJØRN..!! Det er ikke så mye lys ute i dag, men jeg fikk da noen bilder takket være et brukbart kamera og ei linse med bra zoom... Helt fantastisk og et skikkelig adernalin-kikk... "VI HAR SETT BJØRN"-sier Lisbeth til meg. Og vi er de første av denne besetningen også... tøøffft!!! Vi står en stund og ser på hundene spretter og hopper rundt omkring bamsen, som ikke ser altfor fornøyd ut med forstyrrelsen... Vi studerer den litt for å se om den kommer mot oss, og om hundene jager den mot oss, men det ser ut som den setter nesa bort fra oss. Den begynner å gå videre og hundene mister interessen etter hvert og snur og kommer tilbake til oss. Det var da godt å få bekreftet at hundene ikke er redd for bamsen.


Det var dagens høydepunkt, kanskje foreløpig oppholdets høydepunkt... Vi gleder oss til neste gang...


Et bilde som ble tatt på samme turen men mot stasjon... Kan vell trygt kalle dette for den blå timen...!!