mandag, februar 09, 2009

Våre firbente fastboende

Laban:
Han er eldstemann som er over 11 år gammel. Han er muligens sjefen ennå men det er usikkert hvor lenge det varer. Han har vært utsatt for en del kuppforsøk opp gjennom tiden, men det ser ut som han er på toppen ennå. Han er slik at hvis vi drar på tur og han blir hjemme så uler han skikkelig, både på innpust og utpust, natt og dag osv. Hvis han får bli med på tur så kan han finne på å stikke hjem helt plutselig. Det har skjedd to ganger etter at vi kom opp. Han liker masse kosing også. Når vi kommer tilbake fra tur kan det være nesten umulig å få Laban fast i kjettingen igjen. Han har en fantastisk god beregning på hvor nært han kan komme uten at vi får fatt i han.


Aki:
Han er en snodig figur. Sky og tilbakeholdende til alle som er nye, men så snart han er blitt kjent med deg så er han den beste av dem alle. Han kan komme bort og kose skikkelig uten masse ablegøyer. Eneste feilen med han er at han lager mye støy ute når vi skal ut på tur. Jeg er litt usikker på hvor gammel Aki er, antageligvis 4-5 år. Når han skal tilbake i kjettingen går han inn i huset å setter seg sånn at vi må nesten inn til han for å få den festet.


Eerkki:
Errkii er faktisk en ganske pen hund, den peneste syntes jeg da. Han er også en meget fin type, og ikke særlig sky heller. Han er fin å ha med på tur siden han går stort sett godt overens med alle de andre. Han liker også masse kontakt med mennesker. Han er svært utholdende på tur og er et syn for øyet der han "flyr" over bakken lett som bare det. Er ikke sikker på hans alder heller, men kan tenke meg at han kan være 4-5 år. Han er også leken hvis han blir bydd opp. Han og Aki er skikkelig gode kompiser. De liker å springe og leke sammen når de er på tur.


Tassen:
Ja hva kan man si om denne krabaten. Han er klovn og klomsen i gruppa. Oppsynet her på bildet er som det bruker å være når du ser eller prater til han. I tillegg går rompa hans konstant, og ser ut som en automatisk kost når han sitter. Han er yngstemann og en skikkelig bølle til tider. Typisk ungdom som ikke respekterer de eldre. Men egentlig så er han bare god og snill. Han har en tendens til å hoppe, særlig hvis vi klapper han. Han har også et eller annet med votter og hansker som ikke er helt å forstå. Han napper og biter i dem. Når han er på tur så er det fult driv uten å se seg for. Kommer det bamse, gjemmer han seg bak oss og pistrer. Det beste han vet er å bli klødd på magen. Da får han et fårete glis om snuten. Se tidligere bilde "Rømmegrøt..." lagt inn i desember, der Lisbeth klør han på magen.