lørdag, februar 07, 2009

Flokkdyr på Bjørnøya...

Det er oppdaget en ny type flokkdyr her på Bjørnøya i år. Det har til tider vært vanskelig å få dokkumentert dette på grund av vanskelige lys og værforhold. Men i dag var vi så heldige at både vær og lysforhold var brukbare. Vi tok oss ut til et kjent oppholdssted for disse flokkene, for om mulig å få dokumentert dette fenomenet, som det faktisk har vært stilt spørsmålstegn ved av tvilere som leser bloggen vår. Som dere ser av etterfølgende bilder så opptrer de i flere størrelser, disse flokkene.



Dette er på langt nær den største flokken som er observert. For de som greier å finne alle, så skal det være fire på det første bildet, og to på det neste.Vi har flere vitner til flokker opp mot ti til elve dyr samtidig. Dette kommer det sikkert til å bli sådd tvil om også, siden vi ikke har billedlig dokumentasjon. Det er også sådd tvil om ekteheten av billedmaterialet. Hånlige ord som "god opplæring i Photoshop" har vært nevnt i slike komentarer.

Det finnes også en del omstreifende utbrytere av disse flokkene også. De streifer omkring i terenget og er lette å oppdage, selv om de er ikledd hvit pels. De er som regel sky ovenfor menesker. Nedenfor ser vi en som gikk i ring rundt oss for å komme opp mot vinden i forhold til oss og hundene, da vi var på ekspedisjon i dag.