søndag, februar 22, 2009

Tur til Røyvasshytta...

Den 18/19 februar hadde vi en tur til Røyvasshytta som ligger vell 8 km sørover på øya. På bildet under ser vi hytta. Bildet er ikke tatt av oss men av noen som var der på sommeren. Vi gikk fra stasjon med ganske masse motvind. Det var plan at vi skulle stoppe på sørpunktet for en lunch-pause. Da vi kom dit angret vi på at vi ikke hadde brukt skiene på denne turen, siden det faktisk kunne latt seg gjøre å gå på ski. Det var en del fokksne, så det ble litt slitsomt å gå på føttene. Men lunchen ble inntatt og vi vandret videre med fornyet energi.


Vi var fremme ved hytta litt utpå dagen. Da vi nærmet oss hytta snakket vi om at vi ikke hadde sett noe bamse på hele turen. Men så, like etterpå, der så vi en som lå bare et lite stykke fra hytta, i en skavel. Det var ei binne med en ganske liten og søt unge. Så snart de oppdaget oss begynte de å gå. De forsvant opp og bort så vi så ikke mere til dem.
Det var godt å komme frem og få fyrt opp i ovn. Det ble nokk en liten "powernap" (Rune sitt uttrykk) etter at Lisbeth hadde ordnet alt klart og pakket ut. Denne gangen utnyttet vi også maksimalt at vi hadde med oss kjøkkensjefen. Han sto for matlagingen.


Det ble et ubeskrivelig godt måltid som ble servert. Reinsdyrfilet med champignonsaus, tyttebær og ris til. Og selvfølgelig rød drikke til... Men så er han jo en Aune, han kjøkkensjefen. Vi koste oss lenge med god mat og godt drikke.


Dagen etter var store mengder av sneen borte, så da var vi faktisk glade for at vi ikke hadde ski med. Det var fremdeles en del vind, men nå fikk vi den i ryggen, så hjemturen gikk nesten på halve tiden. Det var også mye lettere å gå nå, når sneen var blitt kram. Bildet viser oss klar for hjemturen. Vi hadde med oss Eerkki og Aki, som var gode "motorer" å henge i beltet.